Freelance journalist en schrijver

Lichte verhalen over zware kost

Ik help mijn lezers – en mezelf tijdens het typen – graag aan diepe lach-, denk- en fronsrimpels. Het meest enthousiast word ik van het interviewen van personen met een speels brein, die met relativering en zelfinzicht over de uitdagingen in hun leven kunnen vertellen. Dit werk ik uit tot tijdloze en diepgravende verhalen waarin veel ruimte is voor imperfecties en kwetsbaarheden. Humor en/of zelfspot is voor mij onontbeerlijk, mits respectvol en gepast. Kortom: voor lichte verhalen over zware kost ben ik je vrouw.

Over mij

Achtergrond

Mijn eerste zinnen schreef ik in een hut op het land bij de vierhonderd jaar oude schapenboerderij waarin ik opgroeide. Het zal begin jaren ’90 geweest zijn (ik ben van ’85). Na wat omzwervingen via Breda (studie Toerisme), Latijns-Amerika (waar ik werkte als hostess en excursiebegeleidster), verhuisde ik naar Amsterdam waar ik me op het schrijven stortte. Wat mij in die hut in mijn jeugd aantrok om in mijn dagboek te schrijven, gonst nog steeds door mijn lijf: het verlangen naar verbeelding, verhalen vertellen en andere werelden ontdekken.

 

Opleidingen

Ik rondde twee bachelorstudies af: Toerisme en Recreatie (2004, officieel ben ik nu ‘Tourmanager’, maar ik moet nog altijd een kaart ondersteboven draaien om te bepalen waar ik heen moet lopen, dus op dit carrièrepad raakte ik het spoor al snel bijster) en Media, Informatie en Communicatie, afstudeerrichting Nieuws en Media (2009). In 2011 deed ik mee aan Expeditie Bladenmaken; een cursusweek waarin ik mijn journalistieke kennis en vaardigheden verder kon ontwikkelen. Initiatiefnemer: Commissie Onderwijsfonds Publiekstijdschriften (COP).

 


Werkervaring


Mijn eerste telefonische interview hield ik in het belhokje van de Viva-redactie tijdens mijn zes maanden durende stage op de reportage-afdeling (2008). Toen ik ophing, was mijn telefoon nat van het angstzweet. In de jaren die volgden kreeg ik steeds meer plezier en souplesse in het interviewen en schrijven. En hield ik mijn telefoon droog. Jarenlang maakte ik de cultuurpagina’s voor Viva en schreef daarnaast interviews en artikelen voor dit tijdschrift. Zo dronk ik regelmatig biertjes met bekende Nederlanders en spitte ik met Guus Meeuwis en Hans Klok door hun gevoelsleven. Steeds meer richtte ik me op psyche en gezondheid. Eigenlijk op tegenslagen die een mens op zijn pad kan krijgen en hoe hij hier dan mee omgaat. Zo maakte ik een interviewserie over vrouwen die een lichaamsdeel moesten laten verwijderen om te kunnen overleven (Viva) en liep ik mee tijdens een chemokuur (Pink Ribbon). Eind 2015 was ik zelf aan de beurt qua tegenslagen; ik werd onderuit gemaaid door een depressie en richtte – na twee jaar – het blog Daily Dipster op. Hierop deelde ik mijn ervaringen. In de periode hierna schreef ik veel over burn-out en depressie voor o.a. De Volkskrant, Cosmopolitan en Glamour. Nog steeds onderzoek ik in mijn werk de veerkracht van de mens, en blijf daarin verrast, geïnspireerd en vermaakt worden.

Media waar ik voor werk:
Back To Top