Freelance journalist en schrijver

De mooiste verhalen gaan over imperfecties en kwetsbaarheden. Het meest enthousiast word ik van het interviewen van personen die met relativering en zelfinzicht over de uitdagingen in hun leven kunnen vertellen. Dit werk ik uit tot tijdloze en diepgravende verhalen. Graag met een scheutje humor, mits respectvol en gepast. 

Over mij

Achtergrond

Mijn eerste zinnen schreef ik in een hut bij de oude schapenboerderij waarin ik opgroeide. Het zal begin jaren ’90 geweest zijn (ik ben van ’85). Na wat omzwervingen via Breda (studie Toerisme) en Latijns-Amerika (waar ik werkte als hostess en excursiebegeleider), verhuisde ik naar Amsterdam om me op het schrijven te storten. Wat mij in die hut al aanspoorde om in mijn dagboek te schrijven, gonst nog onverminderd door mijn lijf: het verlangen naar verbeelding, verhalen vertellen en andere werelden ontdekken.

Opleidingen

Ik rondde twee bachelorstudies af: Toerisme en Recreatie (2004, officieel ben ik ‘Tourmanager’, maar ik moet nog altijd een kaart ondersteboven draaien om te bepalen waar ik heen moet lopen, dus op dit carrièrepad raakte ik het spoor al snel bijster) en Media, Informatie en Communicatie, afstudeerrichting Nieuws en Media (2009). In 2011 deed ik mee aan Expeditie Bladenmaken; een cursusweek waarin ik mijn journalistieke kennis en vaardigheden verder kon ontwikkelen. Initiatiefnemer: Commissie Onderwijsfonds Publiekstijdschriften (COP).

 


Werkervaring

Mijn eerste telefonische interview hield ik in het belhokje van de Viva-redactie tijdens mijn zes maanden durende stage op de reportage-afdeling (2008). Toen ik ophing, was mijn telefoon nat van het angstzweet. In de jaren die volgden kreeg ik steeds meer plezier en souplesse in het interviewen en schrijven. En hield ik mijn telefoon droog. Jarenlang maakte ik de cultuurpagina’s voor Viva en schreef daarnaast interviews en artikelen voor dit tijdschrift. Zo dronk ik regelmatig biertjes met bekende Nederlanders en spitte ik met Guus Meeuwis en Hans Klok door hun gevoelsleven. Steeds meer richtte ik me op psyche en gezondheid. Eigenlijk op tegenslagen die een mens op zijn pad kan krijgen en hoe hij hier dan mee omgaat. Zo maakte ik een interviewserie over vrouwen die een lichaamsdeel lieten verwijderen om te kunnen overleven (Viva) en liep ik mee tijdens een chemokuur (Pink Ribbon). Eind 2015 was ik zelf aan de beurt qua tegenslagen; ik werd onderuit gemaaid door een depressie en richtte – na twee jaar – het blog Daily Dipster op. Hierop deelde ik mijn ervaringen. In de periode hierna schreef ik veel over burn-out en depressie voor o.a. De Volkskrant, Cosmopolitan en Glamour. Nog steeds onderzoek ik in mijn werk de veerkracht van de mens, en blijf daarin verrast, geïnspireerd en vermaakt worden.

In de media:
Back To Top